Hvorfor returnerer kompressoren luftfrostning?

Frostning ved kølerumskompressorens returluftport er et meget almindeligt fænomen i kølesystemet.Generelt vil det ikke umiddelbart danne et systemproblem, og små frosting bliver normalt ikke behandlet.Hvis frostfænomenet er mere alvorligt, er det første nødvendigt at fjerne årsagen til frost

Først fryser kompressorens luftreturport

  Frostning ved returluftindtaget indikerer, at kompressorens returlufttemperatur er for lav.Hvad vil så få kompressorens returlufttemperatur til at være for lav?

  Den samme masse af kølemiddel, hvis volumen og tryk ændres, vil temperaturen have forskellig ydeevne.Hvis kompressorens returtemperatur er lav, vil den generelt vise lavt returgastryk og høj kølemiddelvolumen af ​​samme volumen på samme tid.Grunden til denne situation er, at kølemidlet, der strømmer gennem fordamperen, ikke fuldt ud kan absorbere den varme, der kræves af dens ekspansion til den forudbestemte tryktemperaturværdi.

kompressor frosting 01

Der er to årsager til dette problem:

  1. Gasspjældet flydende kølemiddelforsyning er normal, men fordamperen kan ikke absorbere varme normalt;
  2. fordamperens varmeabsorption fungerer normalt, men gasspjældets kølemiddeltilførsel er for meget, det vil sige, at kølemiddelflowet er for meget, vi forstår normalt, at kølemidlet er meget.

Anden, på grund af mindre fluor forårsaget af kompressorens returgas frosting

 

1.fordi flowet af kølemidlet er meget lille

For lidt kølemiddeludvidelse vil ikke udnytte hele fordamperområdet og vil kun danne lav temperatur i fordamperen.I nogle områder er den lokale temperatur på grund af den lille mængde kølemiddel og hurtig ekspansion for lav, og fordamperfrostfænomenet opstår.

Efter lokal frosting, på grund af dannelsen af ​​et varmeisoleringslag på overfladen af ​​fordamperen og den lave varmeoverførsel i dette område, overføres kølemiddeludvidelsen til andre områder, og gradvist hele fordamperen frost- eller isdannelsesfænomen, hele fordamperen dannet et varmeisoleringslag, så udvidelsen vil sprede sig til kompressorreturrøret, hvilket fører til kompressorreturgasfrosting.

2.på grund af den lille mængde kølemiddel

Lavt fordampningstryk i fordamperen fører til lav fordampningstemperatur, hvilket gradvist vil føre til kondens i fordamperen for at danne et varmeisoleringslag, og overføre ekspansionspunktet til kompressorens returgassen, hvilket resulterer i, at kompressorens returgas froster.

Lavt fordampningstryk i fordamperen fører til lav fordampningstemperatur, hvilket gradvist vil føre til kondens i fordamperen for at danne et varmeisoleringslag, og overføre ekspansionspunktet til kompressorens returgassen, hvilket resulterer i, at kompressorens returgas froster.

kompressor frosting 02

Ovenstående to punkter vil vise fordamperens frosting før kompressorens returluft frosting.

Faktisk, i de fleste tilfælde for frost fænomen, så længe justeringen af ​​den varme gas bypass ventil.Den specifikke metode er at åbne bagendedækslet på den varme gas-omløbsventil og derefter bruge sekskantnøglen nr. 8 til at dreje justeringsmøtrikken indvendig med uret.Justeringsprocessen er ikke for hurtig.Generelt vil den blive sat på pause efter en halv omgang, og systemet vil køre i en periode for at se frostsituationen, før det besluttes, om der skal justeres videre.Når driften er stabil, og kompressorens frost-fænomen forsvinder, spændes endedækslet.

Tredje  cylinderhoved frosting (alvorlig krumtaphus frosting)

Frost på cylinderhovedet er forårsaget af en stor mængde våd damp eller kølemiddelsugkompressor.Hovedårsagerne til dette er:

  1. Åbningen af ​​den termiske ekspansionsventil er for stor, og installationen af ​​temperaturfølerpakken er forkert eller fikseret løst, så filttemperaturen er for høj, og spolen åbnes unormalt.
kompressor frosting 03

Den termiske ekspansionsventil bruger overhedningen ved fordamperens udløb som feedbacksignal til at generere et afvigelsessignal efter at have sammenlignet det med den givne overhedningsværdi for at justere kølemiddelstrømmen ind i fordamperen.Det er en direkte virkende proportional regulator, som integrerer senderen, regulatoren og aktuatoren.

I henhold til forskellige balancetilstande kan termiske ekspansionsventiler opdeles i:

Intern afbalanceret termisk ekspansionsventil;

Ekstern afbalanceret termisk ekspansionsventil.

Den termiske ekspansionsventil åbnes for meget, temperaturfølerpakken er installeret forkert eller fikseret løst, så filttemperaturen er for høj, og spolen åbner unormalt, hvilket medfører, at en stor mængde våd damp suges ind i kompressoren, hvilket resulterer i frost på topstykket.

Den termiske ekspansionsventil er åbnet for bredt, temperaturfølerpakken er installeret forkert eller fikseret løst, så filttemperaturen er for høj, spolen åbnes unormalt, hvilket resulterer i, at der suges meget våd damp ind i kompressoren, og topstykket er frostet.

kompressor frosting 04
  1. Når væsketilførselsmagnetventilen lækker eller stopper, er ekspansionsventilen ikke tæt lukket

En stor mængde kølemiddelvæske har samlet sig i fordamperen før start.Denne situation er også let at forårsage kompressor væske hit!

  1. For meget kølemiddel i systemet

Væskeniveauet i kondensatoren er højere, det kondenserende varmeoverførselsareal reduceres, så kondenseringstrykket stiger, det vil sige trykket før ekspansionsventilen stiger, køledosen ind i fordamperen stiger, det flydende kølemiddel kan ikke fordampes fuldstændigt i fordamperen, så kompressoren indånder våd damp, cylinderhåret er koldt eller endda frostet, og kan forårsage "væskeblæsning", og fordampningstrykket vil være højt.


Posttid: Dec-06-2022
  • Tidligere:
  • Næste: