E fa'afefea ona e fuafuaina le vevela ma le vevela o le condensation?

1. vevela condensation:

O le vevela condensation o le faiga refrigeration e faasino i le vevela pe a condenses le refrigerant i le condenser, ma o le ausa refrigerant e tutusa o le mamafa condensation.Mo le vai-cooled condenser, o le condensing vevela e masani lava 3-5 ℃ maualuga atu nai lo le malulu vai vevela.

冷凝温度

O le vevela o le condensation o se tasi lea o taʻiala faʻaogaina autu i le taamilosaga pusaaisa.Mo masini pusaaisa aoga, ona o le laititi o fesuiaiga eseese o isi mamanu mamanu, condensing vevela e mafai ona fai mai o le pito sili ona taua o le faagaoioiga, lea e fesootai tuusaʻo ma le aʻafiaga o le pusaaisa, saogalemu, faʻalagolago ma le faʻaogaina o le malosi o le masini pusaaisa.

 

2. Evaporation vevela: Evaporation vevela e faatatau i le vevela pe a evaporates le refrigerant ma pupuna i le evaporator, lea e fetaui ma le mamafa o le sua.O le vevela o le fa'asao o se mea taua tele i totonu o le pusaaisa.O le vevela vevela e masani lava 2-3 ℃ maualalo ifo nai lo le vevela vai manaʻomia.

蒸发温度

O le vevela vevela e sili ona lelei le vevela o le pusaaisa, ae o le vevela o le pusaaisa moni e 3 i le 5 tikeri maualalo ifo nai lo le vevela.

 

3. Faʻafefea ona fuafua le vevela vevela ma le vevela condensation masani: O le vevela vevela ma le vevela condensation e faʻavae i luga o manaʻoga, e pei o le ea malulu iunite, o le vevela condensation e faʻalagolago lava i le vevela ambient, ma le vevela vevela e faʻalagolago i le mea e te faʻatatau i, e oʻo lava i nisi o vaega maualalo vevela, o le manaʻomia vevela vevela e maualalo.O nei ta'otoga e le tutusa, e masani lava ona va'ai i le fa'atinoga.

 

Fa'amolemole va'ai i fa'amatalaga nei:

Faalaua'itele,

vai malulu: vevela vevela = vevela vai malulu -5 ℃ (evaporator mago)

pe a uma evaporator, evaporation vevela = vai malulu vai fafo vevela -2℃.

vevela condensation = vevela vai malulu +5 ℃

malulu ea: vevela vevela = vevela vai malulu -5 ~ 10℃,

vevela condensation = vevela ambient +10 ~ 15℃, masani 15.

Teuga malulu: vevela vevela = malulu teuina mamanu vevela -5 ~ 10 ℃.

 

Faʻatonuina o le vevela o le vevela: muamua e tatau ona tatou iloa o le faʻaitiitia o le mamafa o le faʻafefe, o le faʻaitiitia o le vevela.Evaporation tulafono faatonutonu vevela, i le faagaoioiga moni o le pulea o le mamafa evaporation, o lona uiga, e fetuutuunai le tau o le mamafa o le fua maualalo o le mamafa, o le faagaoioiga e ala i le fetuutuunai o le vevela faalautele valve (po o throttle valve) tatala e fetuunai le mamafa maualalo.O le faʻalauteleina o le valve tatala tikeri e tele, faʻateleina le vevela o le vevela, faʻateleina foi le mamafa o le mamafa, o le a faateleina le malosi o le malulu;Afai e laʻititi le tikeri tatala valve faʻalautele, faʻaitiitia le vevela o le vevela, faʻaitiitia foi le mamafa o le mamafa, o le a faʻaitiitia le malosi malulu.


Taimi meli: Iul-23-2019
  • Muamua:
  • Sosoo ai: